fbpx

“Анатомія цінностей”

Анотація

Видання “Анатомія цінностей” створено з метою дати комплексне уявлення про європейські цінності, яке значення вкладають у це поняття українці та мешканці інших країн Європи. Аналізуючи трансформацію українського суспільства на шляху повернення до родини європейських країн, можна впевнено говорити, що поняття європейські цінності перетворюються з абстрактного словосполучення у цілком реальні прагнення мешканців нашої держави.

Власне, спираючись на дослідження попередніх років, історик і публіцист Ярослав Грицак доводить, що наша країна таки рухається від цінностей виживання до цінностей самовираження, що зрештою й означає наближення до європейської ціннісної моделі.

Але, попри великий поступ, для багатьох українців європейські цінності – це ще не те ж саме, що вкладають у них жителі Європи. Українці в більшій мірі мають на увазі нижчий показник корупції, кращу роботу державних установ, вищий рівень соціальної справедливості та верховенство права, високі стандарти життя.

Видання створено в межах проекту «Відкриті діалоги: надання слова потенційно активним громадянам задля посилення участі низової громадськості в реалізації євроінтеграційних реформ в Україні». Проект реалізовується ГО «Молодіжна організація “СТАН”» у рамках конкурсу «Громадська синергія: посилення участі громадськості в євроінтеграційних реформах» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу. Завдання проекту – підвищити рівень суспільної обізнаності, об’єднати експертів УНП ФГС СхП із потенційно активними громадян(к)ами для адвокації євроінтеграційних процесів в Україні на локальному рівні.

Зміст цього видання є виключною відповідальністю його авторів і не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

 Анатомія цінностей